Over Ons

Het Mercuurkoor is een klein, laagdrempelig, meerstemmig koor, bestaande uit een gevarieerde leeftijdsgroep, onder enthousiaste leiding van Celinda Scheepers. We repeteren op woensdagavond van 19:45 tot 21:45u in Buurthuis De Boemerang aan de Planetenlaan 1A in Eindhoven (Woensel).

Hoewel enig muzikaal gevoel zeker bijdraagt, is enthousiasme en leergierigheid van meer belang dan het kunnen lezen van bladmuziek. Naast het zingen van a capella-liederen worden we soms ook instrumentaal begeleid.

Door de jaren heen

In 2005 werd het Mercuurkoor opgericht, destijds nog in de wachtkamer van Gezondheidscentrum Mercuur, Frankrijkstraat in Eindhoven.

Via het krantje van de praktijk werd er geld ingezameld voor de aanschaf van een piano en we begonnen met ongeveer 10 leden. In het begin waren dat vooral patiënten en bekenden van het Gezondheidscentrum, later kwamen er via via ook andere mensen bij. Al heel snel kwamen we onder begeleiding van Hannah van Tilborg. Vanaf het moment dat de wachtkamer van Mercuur te klein werd verhuisden we naar de Euritmiezaal van het Novalis College, om enkele jaren later neer te strijken bij De Vrije School in Eindhoven, nog wat later bij Orion22 en nu bij Buurthuis De Boemerang in Eindhoven.

Na enige jaren verhuisde Hannah naar Utrecht, waarna Hélena Roorda voor twee jaar het stokje overnam. Hierna werden we verschillende jaren fijn begeleid door dirigente Willy de Rooij, waarna Celinda Scheepers het dirigentschap overnam tot de zomervakantie van 2019. Vanaf september 2019 was Lya van de Schans dirigent van het Mercuurkoor. Sinds 2021 heeft Celinda Scheepers het stokje overgenomen.

Twee keer per jaar zingen we bij de Culturele Avond van Gezondheidscentrum Mercuur (zie ‘Agenda’).

Meezingen?
Heb je interesse en wil je een keer komen meezingen bij onze repetities? Voel je welkom! Je kunt je aanmelden via: info@mercuurkoor.nl
In ons reglement vind je meer informatie.