Dirigent

Celinda Scheepers

Ik, Celinda Scheepers, ben geboren in Eindhoven uit een muzikale familie. Ik ben letterlijk in de muziekschool van mijn vader opgegroeid. Daar liep ik als kind al rond om alle muziek en instrumenten in me op te nemen. Al vroeg zong ik in een kinderkoor op school, waar ik vlot tweede stemmen zong en verzon, met goedkeuring van de dirigent uiteraard. Ook zong ik enkele jaren in een jongerenkoor, waarna ik met een kleine groep vriendinnen het meerstemmig zingen heb opgepakt.

Ik begon meer en meer geïnteresseerd te raken in wereldmuziek en ben me in de Australische didgeridoo gaan verdiepen, waarin ik tegenwoordig les geef op alle niveaus en verder lezingen en demonstraties geef. Daarnaast begeleidde ik een door mij opgerichte zanggroep van 5 vrouwen die meerstemmige wereldmuziek zongen. Een grote passie, waarbij we muziek van overal vandaan zongen. Van muziek uit Afrika,  Zuid-Amerika,  Scandinavië tot Japan en zelfs van de oude Kelten.

Omdat het leiden van zanggroepen me erg aansprak, heb ik vele dirigent-cursussen en de 2 jarige dirigenten-opleiding gedaan in Tilburg. Ik leid(de)  naast het Mercuurkoor ook nog vele andere koren, van licht klassiek, tot pop en volks-/wereldmuziek.

Inmiddels ben ik van vele markten thuis en speel ik onder andere piano, Ierse tin whistle en klein percussie. Momenteel ben ik me aan het verdiepen in studio werk en het gebruik van mixers en een loopstation voor het creëren van muziek, opnames, etc.

Het Mercuurkoor en ik hebben inmiddels een laagdrempelige en fijne samenwerking opgebouwd, waarin ik me thuis voel en mooie liederen met ze zing. De groep blijft me verrassen met haar klanken en ik hoop dan ook nog lang muziek te kunnen maken met deze club mensen.