Over Ons

“Als je je gehaast voelt, maak dan een omweg.”

“Wo man singt, da lass dich ruhig nieder,
bőse Menschen haben keine Lieder.”

-Johann Gottfried Seume (1763-1810)-

Het leven is voor velen druk en gehaast, wat vaak tot gevolg heeft dat je ‘niet bent waar je staat’. Herken je dit, dan zou zingen in een koor een mooie ‘omweg’ kunnen zijn.

Maar ook wanneer je op zoek bent naar iets waaruit je nieuwe energie kunt putten, nodigen wij je van harte uit om eens te komen luisteren en meezingen in ons Mercuurkoor.

Het Mercuurkoor is een klein, laagdrempelig koor, bestaande uit een bont gezelschap onder leiding van dirigente Celinda Scheepers. Het koor werd in 2005 opgericht door Gezondheidscentrum Mercuur vanuit de gedachte dat zingen goed is voor een mens. In den beginne ‘bevolkten’ vooral patiënten en bekenden van het Gezondheidscentrum het koor, later kwamen daar via via ook andere mensen bij.

Hoewel enig muzikaal gevoel zeker bijdraagt, is enthousiasme en leergierigheid van meer belang dan het kunnen lezen van bladmuziek. We zingen vooral a capella en gebruiken de piano ter ondersteuning bij het instuderen van liederen.

We repeteren elke woensdag van 20u tot 22u in de kleuteraula van Vrije School Brabant, Nuenenseweg Eindhoven, schoolvakanties uitgezonderd.

Twee keer per jaar zingen we bij de Culturele Avond van Gezondheidscentrum Mercuur, doorgaans is dat bij de Nuenenseweg, en een heel enkele keer luisteren we een Lentemarkt of ander evenement op, maar alleen wanneer de meeste koorleden kunnen.

Maakt bovenstaande je nieuwsgierig? Voel je vrij contact met ons op te nemen!