Dirigente

Celinda Scheepers

Celinda

Als kind groeide Celinda op in de muziekschool van haar ouders, waar ze naar hartelust kennis kon maken met diverse instrumenten. Op negenjarige leeftijd werd ze lid van een kinderkoor, waar haar muzikale talent al snel duidelijk werd.

Op haar zestiende besloot Celinda over te stappen naar een jongerenkoor. Daarnaast richtte zij samen met 3 vriendinnen een zanggroep op, waarvoor zij zelf arrangementen bedacht. Vierstemmig verzorgde de groep diverse optredens tijdens kerkdiensten, kerstaangelegenheden en talentenjachten. Hierna was Celinda een aantal jaren vooral instrumentaal actief.

Na enige jaren besloot Celinda ook het zingen weer op te pakken. Zo richtte zij de Eindhovense a-capella groep ‘Laúla’ op, bestaande uit 5 dames die voornamelijk volksmuziek zingen, uit landen als: Scandinavië en Afrika, Ierland, Japan en meer. Door haar passie voor wereld-, folk- en koormuziek werd ze regelmatig gevraagd verschillende koren te begeleiden en workshops te geven voor onder andere ‘Stichting Volksmuziek Nederland’.

Deze eerste ervaring met dirigentschap smaakte naar meer, waarna Celinda de vooropleiding en meerjarige dirigentenopleiding is gaan volgen voor koor.

Inmiddels dirigeert zij Wereldmuziek Koor Makandra uit Deurne, Kanti Kune uit Eindhoven en het Mercuurkoor, en zingt zij als klassiek sopraan in ensemble Klein Vocaal.

Andere koren die ze leidde waren o.a.:

Lopend Vuurtje (Eindhoven)

Keskedee (Nuenen)